DEDIKERET TIL KONGEN AF POP OG DE DANSKE FANS

Moo-Walkers er den officielle danske Michael Jackson fanklub og samlingspunkt for de danske fans af The King of Pop – Michael Jackson! Følg med for updates om arrangementer i Danmark og besøg os desuden på Facebook og Instagram.

 

MOO-WALKERS FORDØMMER “LEAVING NEVERLAND”

Moo-Walkers, den danske Michael Jackson fanklub, tager på det kraftigste afstand fra Dan Reeds dokumentar ”Leaving Neverland”, der for nyligt er blevet vist på Sundance Film Festival i USA.

Vi har bevidst undgået at kommentere på denne produktion, da den rent ud sagt ikke fortjener omtale og opmærksomhed. På baggrund af en række artikler fra både udenlandske og danske medier, samt DRs udmelding om at vise dokumentaren, føler vi dog behov for at tydeliggøre, hvorfor denne produktion er en propagandistisk fortælling, baseret på ensidige og beviseligt usande påstande, og hvorfor den på ingen måde bør få lov til at skabe et falsk og negativt ladet billede af Michael Jackson.

Dokumentaren er baseret på udtalelser fra to mænd, Wade Robson og James Safechuck, som begge tidligere har insisteret på, at Michael Jackson aldrig har rørt dem på en upassende måde.
23 årige Wade Robson vidnede under ed i 2005, hvor han klart og tydeligt fortalte, at intet upassende nogensinde var sket mellem ham og Michael Jackson. Sågar under anklageadvokatens krydsforhør, lod han der være ingen tvivl. Det samme gjorde hans mor og søster. Han fortsatte med at hylde og forsvare Michael Jackson efter hans død.

Efter en række fejlslagne projekter, var Wade Robson i finansielle og ægteskabelige problemer. I 2011 søgte Wade Robson et koreograf job på Cirque de Soleil showet ”Michael Jackson One”. Michael Jacksons Estate gav jobbet til en anden. Året efter anlagde han et ‘kreditors krav’ søgsmål mod Michael Jacksons Estate, da han pludseligt ændrede historie, og påstod at Michael Jackson alligevel havde misbrugt ham, og at Michael Jacksons ansatte var medansvarlige. Hvordan dette skulle være sket, og hvorfor han sagde noget andet tidligere, har Wade Robson ændret forklaringer om adskillige gange, siden han annoncerede sine anklager.

James Safechucks påstand er, at han først indså, at han var blevet misbrugt, da Robson lagde sag an mod estaten. Hans historie er bemærkelsesværdig ens med en pro-pædofili fiktionsbog fra 1997 (som beviseligt er ren fiktion). Hans originale søgsmål blev afvist i retten men blev derefter tilføjet til Robsons retssag. Robson og Safechucks fælles søgsmål blev afvist af retten i 2017.

Til trods for, at begge unge mænd beviseligt har løjet og ingen beviser har, har Sundance Film Festival, HBO og Channel 4 alligevel valgt at give de to mænd en fire timer lang dokumentar som platform til at uddybe deres for nyligt erindrede ”oplevelser”. Dokumentaren viser udelukkende de to mænd og deres pårørende fremlægge følelsesladede og beviseligt usande påstande. Den inddrager ikke en eneste person, der ser sagen fra Michael Jacksons side.

Dokumentaren er med andre ord en ensidig fortælling, som reelt har karakter af en mockumentary, ikke en dokumentar, da ingen af påstandene i dokumentaren er baseret på hverken beviser eller nogen form for troværdighed. Instruktøren indrømmer selv at have udeladt ethvert element, der kan forstyrre det ensidige narrativ.

En sådan useriøs produktion, der i stedet for at referere til troværdige kilder eller beviser, overlader sig til udokumenteret følelsesporno og sensationalisme af værste skuffe, hører ingen steder hjemme på hverken en filmfestival, en tv-kanal eller andre platforme, der påstår at fremvise seriøst og oplysende indhold.

Dokumentaren tjener intet andet formål end at tilsværte Michael Jacksons navn og eftermæle 10 år efter hans død.

  • Den ignorerer det faktum, at FBI igennem en 10 år lang undersøgelse absolut intet fandt på Michael Jackson.
  • Den ignorerer, at en 2 år lang retssag i årene 2003- 2005, som indebar gentagne ransagninger af Neverland og månedsvis af desperate argumenter i retssalen, ikke fik produceret skyggen af bevis i anklagerne og fik Michael Jackson pure frikendt på alle anklagepunkter.
  • Den ignorerer de hobevise af udtalelser fra folk, der var 
    tæt på Michael Jackson, som klart og tydeligt afviser, at noget upassende kan have fundet sted – inklusive Wade Robsons eget tidligere vidnesudsagn!
  • Den ignorerer udtalelser fra en række andre voksne mænd, der som drenge var tæt på Michael Jackson på lige fod med Wade Robson og James Safechuck, og som klart og tydeligt afviser, at Michael Jackson nogensinde har gjort noget upassende mod eller sammen med dem.
  • Den ignorerer samtlige uoverensstemmelser i Robson og Safechucks egne vidnesudsagn.

Wade Robson og James Safechuck prøver desperat at tjene penge på deres venskab med Michael Jackson, og da de ikke kunne fratvinge MJ Estate en øre i retten, forsøger de sig nu med denne såkaldte dokumentar.

Det er uacceptabelt, at danske medier agerer talerør for falske nyheder. Ved at formidle/fremvise denne forførende, men beviseligt utroværdige mockumentary, deltager medierne igen i karaktermord. Anklagerne har aldrig kunnet holde i retten, men med mediernes hjælp, kan Michael Jackson blive uskyldigt dømt af folkedomstolen. Så alvorlige anklager kan ikke efterfølgende fjernes fra den kollektive bevidsthed, for som I ved, kan fakta og efterfølgende modbeviser aldrig have en lige så forførende effekt.

Medierne var også hurtige til at dømme under de tidligere anklager. Forskellen på dengang og nu er, at informationerne og retsdokumenterne nu er offentligt tilgængelige. I disse fake news tider er der derfor ingen undskyldning for ikke at undersøge disse påstande til bunds, så man denne gang undgår at agere platform for falske anklager og dermed fastholder egen troværdighed.

Moo-Walkers tager på det skarpeste afstand fra denne utroværdige og propagandistiske produktion.

Vi tager ligeledes afstand fra de anmeldere, der ukritisk sluger de beviseligt usande udsagn i dokumentaren.

Endeligt tager vi absolut afstand fra de medier, der verden over refererer til disse ukritiske anmeldelser og fremlægger indholdet i disse som værende sandheden.

Ethvert medie, der ønsker at være kendt som leverandør af seriøs journalistik, bør undgå at fremvise samt kommentere på denne useriøse produktion og dennes ukritiske anmeldelser.

Michael Jackson var ikke alene en stor kunstner, der berigede verden med musik, lyrik og dans i absolut verdensklasse. Han var også en filantrop og et særdeles godt menneske, der har måttet gennemleve en række af urimelige og beviseligt usande påstande, som intet uskyldigt menneske kan være tjent med at skulle stå overfor. Det var ikke rimeligt, da han levede, og det er bestemt ikke rimeligt, at hans familie og fans nu skal gennemleve det efter hans død. Det er karaktermord af værste skuffe, og det bør stoppe nu.

– Moo-Walkers teamet:
Christina Ihler Madsen
Nova Nour Wulfborg
Nima Shahzeydi
Nelli Laurhardt
Joy Søndergaard Strand og
Søren Reppel Christensen,

på vegne af
Moo-Walkers, den danske Michael Jackson fanklub

 

 

 

 

 

 

MICHAEL JACKSON "SCREAM"

TRACKLIST:

1. This Place Hotel
2. Thriller
3. Blood On The Dance Floor
4. Somebody’s Watching Me
5. Dirty Diana
6. Torture
7. Leave Me Alone
8. Scream
9. Dangerous
10. Unbreakable
11. Xscape
12. Threatened
13. Ghosts
Bonus Track: Blood On The Dance Floor X Dangerous (The White Panda Mash-Up)

 

 

 

 

 

 

SE DEN NYE BLOOD ON THE DANCE FLOOR X DANGEROUS MASHUP FRA “SCREAM”